Zamrażalnia Owoców i Warzyw Wiktor Tyc Sp. z o.o. powstała w czerwcu 1992 roku. W ciągu dwunastu lat profesjonalnej działalności wypracowaliśmy sobie bardzo dobrą pozycję na rynku przetwórstwa owocowo – warzywnego w Polsce oraz w Europie Zachodniej.
Zamrażamy ponad 12.500 ton owoców i warzyw rocznie. Są to wysokiej jakości truskawki, wiśnie, agrest, porzeczki czarne i czerwone, pomidory itp. Nasi dostawcy to sadownicy i plantatorzy z województw: wielkopolskiego, dolnośląskiego, świętokrzyskiego i pomorskiego, zaś odbiorcami są firmy przemysłu spożywczego m.in. z rejonu Niemiec, Holandii, Włoch, Francji i Belgii.
Ze względu na sezonowe nasilenie prac firma zatrudnia 150 osób w okresie zbiorów (od czerwca do sierpnia), zaś 100 osób w okresie od września do czerwca. W naszym biurze pracuje się w języku polskim i angielskim. Od początku naszej działalności przestrzegamy najwyższych norm jakości takich jak: BRC Global Standard Food, ISO 9000, HACCP, GMP, GHP Posiadamy własną trafostację (rozdzielnię prądu), własne ujęcie wody i oczyszczalnię ścieków.
Dzięki autorskiej technologii wypracowaliśmy najlepszy wynik w drylowaniu wiśni w Polsce. Dobra tradycja kaliskiego ogrodnictwa, z której wyrasta nasza firma, sprzyja nowym projektom i prężnemu rozwojowi. Naszym głównym celem jest jakość, która spełnia wszystkie normy nowoczesnego przetwórstwa spożywczego i zaspokaja oczekiwania nawet najbardziej wymagających odbiorców. Przyjęte przez nas wysokie standardy produkcji, systematyczna modernizacja procesów oraz dbałość o ekologię odpowiadają wymogom Unii Europejskiej i stanowią gwarancję bezpieczeństwa dla naszych Klientów oraz Partnerów.